Pesso lichaamsgerichte psychotherapie

Pesso lichaamsgerichte psychotherapie is geschikt voor alle indicaties waar inzichtgevende psychotherapie is aangewezen, waarbij het lichaam en de ervaring als aangrijpingspunt een voorkeur heeft boven praten alleen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij cliënten die sterk neigen tot rationaliseren, somatiseren of dissociëren.

Door de lichamelijke invalshoek komt Pesso-therapie vaak op een dieper niveau bij wezenlijke conflicten die de problematiek onderhouden, worden afweerstrategieën verhelderd en onvervulde behoeften alsnog symbolisch vervuld.

Pesso-therapie is ook heel geschikt voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek, zoals narcistische of borderline problematiek. De behoedzame manier waarop het lichaam in het therapeutisch proces wordt betrokken en de aandacht voor expressie van emoties zonder dit te forceren biedt cliënten die fysiek of seksueel zijn getraumatiseerd een veilige werkwijze.

Er bestaan ook verschillende systeemvarianten. Zo leent Pesso-therapie zich, dankzij het gebruik maken van rollen en rolfiguren uitstekend voor het behandelen van partner-relaties en individuele therapie in groepsverband. De therapeuten investeren samen met collegae Pesso-psychotherapeuten continu in intervisie, supervisie en opleiding.

Voor meer info klik hier