Maatregelen Praktijk Psynergiek Oosterbeek in Coronatijd

In verband met het corona-virus hanteer ik in Praktijk Psynergiek Oosterbeek de actuele aanwijzingen van het RIVM (www.rivm.nl).

Mochten de adviezen van het RIVM wijzigen, dan zal ik deze adviezen opvolgen.

Individuele en groeps therapiesessies (psychotherapeut behoort tot contactberoep die open blijven.

Zie voor meer info: https://lvvp.info/wp-content/uploads/2020/12/141220_contactberoepen.pdf

  • Deze kunnen gewoon blijven doorgaan face 2 face met in achtneming van de 1 1/2 meter.
  • Bij de begroeting en het afscheid schudden we geen handen meer.
  • Ik laat cliënten zelf binnen en doe daarbij de deur zelf open en dicht.
  • Ik bied geen koffie, thee of water aan. Als cliënten iets willen drinken, kunnen ze dat zelf van huis meenemen.
  • Er wordt getracht de wachtruimte zo leeg mogelijk te houden door de sessies op tijd te beginnen en te beëindigen. Aan cliënten wordt gevraagd om niet vroegtijdig plaats te nemen in de wachtruimte.
  • Toiletten binnen het gezondheidscentrum zijn alleen bij nood te gebruiken.
  • Wie symptomen vertoont (zoals hoesten of koorts) of wie in aanraking komt met iemand die ziek is, verzoeken ik de afspraak te annuleren.
  • Als ik klachten vertoon, zal ik ook de afspraak annuleren of een alternatief bieden via (beeld)bellen.
  • Ik bied alternatieve sessies aan via (video)bellen voor cliënten die niet in de mogelijkheid zijn om naar de praktijk te komen.
  • Neem contact op via therapieland om dit verder af te spreken, ook als je de sessie wil afzeggen.

Steun in Coronatijd

Het Rode Kruis heeft 2 voorlichtingsfolders gemaakt over het Coronavirus en MIND heeft een speciale website gelanceerd voor mensen in de GGZ:

Rode Kruis voorlichtingsfolder algemeen.

Rode Kruis voorlichtingsfolder kwetsbare personen.

Wij zijn Mind (website voor mensen die het psychisch moeilijk hebben).

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Dan zit hier vast iets voor je bij!

Mind heeft voor cliënten de Livestream Mindhuiskamer gelanceerd. Hiermee willen ze contact leggen met alle mensen met psychische problemen die nu noodgedwongen geïsoleerd thuis zitten. Mensen kunnen elke werkdag tussen 11-16 uur live vragen stellen, tips krijgen hoe om te gaan met de situatie, ervaringen delen en in contact komen met anderen. En daarbij willen ze mensen ook wat afleiding bieden en ervoor zorgen dat ze zich niet alleen voelen.

Ook (juist) nu staan collega’s van MIND Korrelatie voor je klaar. Bij hen kun je elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450, €0,15/min), chat (tot 17:30 uur), WhatsApp en mail.